Nieuwe website & ledennet UNETO-VNI

Begin 2016 heeft UNETO-VNI een start gemaakt met de vernieuwing van website/ledennet. Doelstelling van de verbetering is het aanbieden van een geïntegreerd platform waarbij leden extra informatie op maat krijgen. Deze informatie krijgen leden op basis van profiel, interesses en gedrag.

“Na vele jaren ons hoofd gebroken te hebben wat welk lid van ons zou willen weten, hebben we nu een website waar zij zelf kunnen regelen welke informatie ze wanneer van ons ontvangen.”
Nicole Janssen, CRM en marketing.
Nieuwe website UNETO-VNI


UNETO-VNI werkt al een aantal jaar samen met CCI Groep. Na de implementatie van Livits CMS en CRM beschikt UNETO-VNI over een geïntegreerde oplossing voor backoffice, webtoepassingen en ledenadministratie. Hierop heeft nu een verdiepingsslag plaatsgevonden.

Niet langer staat de vereniging centraal maar de gebruiker (de leden) is het uitgangspunt.

Informatie op de website wordt getoond op kennisgebieden. Binnen een kennisgebied wordt per onderwerp alle relevante informatie aangeboden. Denk hierbij aan nieuws, documenten, bijeenkomsten, webshopartikelen etc. Leden hebben de mogelijkheid om op de persoonlijke profielpagina aan te geven op de hoogte te blijven van één of meerdere onderwerpen: “informatie op maat”.

Wanneer er iets toegevoegd of gewijzigd wordt op de gekozen kennisgebieden, wordt deze informatie gebundeld via een zogenaamde 'notificatie' en per e-mail verzonden. Frequentie van deze notificaties is door leden zelf te bepalen.

De nieuwe website inclusief ledennet is in nauwe samenwerking met UNETO-VNI en CCI Groep tot stand gekomen. Aan het begin van het traject waren de grafische ontwerpen opgeleverd, maar de functionele eisen nog niet overal specifiek benoemd. In een SCRUM traject van in totaal 10 sprints hebben we telkens per sprint gezamenlijk de doelstelling en functionele eisen bepaald. Een spannend traject omdat het eindresultaat niet echt van te voren vast stond, maar met een prachtig resultaat.

“Met behulp van de SCRUM methodiek hebben wij met CCI  Groep binnen een half jaar een nieuwe website gebouwd. Hobbels en te maken keuzes worden met deze methode snel zichtbaar en expliciet gemaakt. En daarmee ook de benodigde acties bij beide partijen om weer de volgende projectsprint in te kunnen gaan. We hebben met CCI Groep de grenzen van het systeem opgezocht om tot de door ons gewenste designs én functionaliteiten te komen. Mooi om samen met verschillende medewerkers van UNETO-VNI en CCI Groep één team te vormen, waarin transparantie centraal staat. Wij zijn enorm trots op het gezamenlijke eindresultaat!” Ida Bastiaansen, Teamleider Communicatie.
> Bekijk de vernieuwde website