Wijn-zon-zee op 2-3 juni

CCI Groep is founding partner van De Nederlandse Associatie. Daan Hoogendijk tevens oprichter van CCI Groep verteld over De Nederlandse Associatie “DNA”.

founding partners DNA


“Van steeds meer klanten, allemaal verenigingen, kwam de vraag om meer te doen aan kennisdeling. Toen Peter Niesink, directeur Bovag, voorstelde om in Nederland een vereniging voor verenigingen op te richten met als doel kennisdelen voor verenigingen heb ik direct JA gezegd.

Eerst zijn er gesprekken gevoerd met VM en VPN. Twee belangrijke spelers die al een eigen invulling gaven aan activiteiten voor vereniging. Vooral de visie van Gees Wymenga heeft een belangrijke bijdrage gegeven aan het proces. Na een jaar flink doorwerken was voldoende draagvlak om DNA op te zetten. In de zomer van 2015 is DNA opgericht en in oktober is er een directeur gevonden om DNA uit te bouwen. Inmiddels is er ook een nieuw bestuur en heb ik het bestuurstokje doorgeven.

Als commerciele partij mag je best meehelpen aan opbouw van nieuwe initiatieven maar een vereniging voor verenigingen is natuurlijk wel een zaak voor en door verenigingen.

DNA groeit nu als kool. De DNA directeur Mathieu Daalder is zeer goed bezig en het beoogde doel van DNA wordt dag na dag verder ingevuld. Ik ben heel blij en trots dat ik hieraan heb kunnen bijdragen. Het was leuk om te doen.

DNA organiseert vanaf nu het jaarlijkse grote verenigingscongres. CCI zal er ook zijn. En ik adviseer iedereen om daar naar toe te gaan. Tientallen learning labs waar je echt wat van kunt leren. En dan in Noordwijk aan zee. Ik zal er zelf zeker zijn op 2-3 juni en ga nog wat regelen met wijnproeven. Mhhh klint niet slecht… vereniginsgcollega’s ontmoeten-leren-avondfeest-in juni- wijn- zee. Goeie combi. Ik zie jullie dan!”

Klik hier voor het volledige congresprogramma