Website ActiZ ontwikkelt…

Het is ruim anderhalf jaar geleden dat de volledig vernieuwde website / ledennet van ActiZ (organisatie van zorgondernemers) live ging. Een responsive website waar veel aandacht is besteed aan het creëren van een overzichtelijk aanbod van informatie in onderwerpen en thema’s en een podium voor mooie, innovatieve en leuke initiatieven bij leden. 

In de afgelopen anderhalf jaar is ervaring opgedaan met de werking van de website en zijn nieuwe inzichten ontstaan op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, zowel voor bezoekers als voor de webredactie. Tijdens een aantal sessies zijn de verbeterpunten in kaart gebracht.

Nieuwsbericht ActiZ

Dat heeft ertoe geleid dat de afgelopen periode een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd. Er is bijvoorbeeld binnen de huidige thema’s en onderwerpenstructuur een derde laag aangebracht voor subonderwerpen. Ook de vormgeving is op onderdelen verfraaid. De onderwerpen pagina bijvoorbeeld is verbeterd voor mobiele weergave. Op kleine smalle schermen krijg je nu een extra navigatie optie te zien om snel door te springen naar content verder op de pagina. Dit is een mooi voorbeeld van het verhogen van de usability.

Het zoekresultatenscherm is ook verbeterd voor mobiel gebruik. Er is nu gekozen voor een opzet met tabbladen waardoor je direct kunt switchen tussen tabbladen voor het tonen van de zoekresultaten zonder dat je verder naar de onderkant van het scherm hoeft te swipen.

Aanvullend zijn een aantal sjablonen verbeterd en modules uitgebreid en naar de nieuwe vormgeving gebracht. Bijvoorbeeld de webshop is responsive gemaakt en voorzien van het nieuwste ‘winkelmandje/ check-out scherm’. Verder is de stemmodule naar nieuwe layout gebracht, wordt de profielindicator geïntroduceerd (daar aan kan een lid zien in hoeverre zijn of haar profiel gevuld is) en is het zoekresultatenscherm verbeterd. 

Door steeds kritisch te zijn op de actuele werking en de nieuwste technieken en ervaringen houdt ActiZ haar website up-to-date en wij helpen daar graag bij!