Waarom zou je Braaza aanschaffen als je Excel hebt?

Door Wesley Blommerde:

Veel verenigingen werken nog met lijstjes in Excel of Outlook en gebruiken dat als hun ledenadministratie. Dit is niet altijd even praktisch maar werkt vaak voor deze verenigingen best prima.

Toch merk ik dat de kleinere verenigingen waar ik bij aan tafel zit zich niet beseffen dat dit veel efficiënter kan! De meesten hebben gehoord van een CRM, maar denken dat dit altijd grote en dure pakketten zijn.

Braaza Verenigingssoftware


Duizendpoten

Bij de kleine verenigingen, waar 2 of 3 man op het bureau werken, zie je dat deze mensen duizendpoten zijn. Ze beheren de ledenadministratie, houden de website en het ledennet bij, organiseren alle vergaderingen, bijeenkomsten enzovoort. Juist dan is het essentieel om efficiënt bezig te zijn en dan is elke dubbele handeling één teveel.

Excel is geen CRM systeem
Excel is een ontzettend mooi pakket waar je veel mee kunt, maar is in de oorsprong nooit bedoelt als CRM systeem. Je kunt er prima gegevens van je leden in stoppen, maar je gaat er je leden niet beter van leren kennen. Weet jij bijvoorbeeld in welke groepen/commissies/besturen je leden actief zijn of weet je wat je collega vorige week met je leden besproken heeft? Dit is informatie wat je onmogelijk overzichtelijk kunt bijhouden in Excel.

Excel heeft uiteraard ook zo zijn voordelen. Het is makkelijk en veel mensen kunnen er mee werken. Maar besef je dat een CRM systeem echt niet ingewikkeld hoeft te zijn! Waar we bij de ontwikkeling van Braaza echt op gelet hebben is dat iedereen met het CRM moet kunnen werken, zoals ook iedereen met Excel kan werken.

Voordelen van Braaza t.o.v. Excel:

  1. Op iedere computer is Braaza te openen. Je hebt geen koppelingen met een netwerkschijf o.i.d. nodig, internet is voldoende!
  2. Je hoeft niet te zoeken waar de juiste ledengegevens staan, in Braaza staat alles overzichtelijk gerangschikt en werk je nooit met verschillende versies.
  3. Gegevens worden in de Cloud bewaard en zijn daarom veilig en snel te bereiken.
  4. Je kunt met meerdere personen tegelijkertijd aan je administratie werken.
  5. Je legt meer vast dan alleen de NAW gegevens; kortom je leert je leden écht kennen.

Braaza is meer dan alleen een ledenadministratiesysteem

Je maakt er namelijk je website en ledennet mee, organiseert bijeenkomsten en evenementen en verstuurt mooi opgemaakte nieuwsbrieven naar je leden. En dat allemaal zonder een enkele koppeling. Probeer dat maar eens met Excel!

 

Lees meer paars