VVVF lanceert website met kennisbank

De Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten in Nederland (VVVF) lanceert een nieuwe website en ledensite met kennisbank voor bedrijven. De nieuwe site bestaat uit een geïntegreerd systeem van externe site, ledensite en backoffice. “Inspirerend, eenvoudig en overzichtelijk”, zo typeert de brancheorganisatie de portal die op 19 september is gelanceerd.

website VVVF
Aankomend VVVF-directeur Jaitske Feenstra:
“We worden tegenwoordig overstelpt met informatie, het valt nauwelijks bij te houden. Voor onze achterban bewaken wij daarom het aanbod op de vier VVVF-thema’s - arbeid, wetgeving, innovatie en duurzaam ondernemen. We selecteren relevante informatie en attenderen de bedrijven hierop. Als ze een bericht missen, dan kunnen ze het altijd in de online kennisbank vinden. Onze nieuwe website biedt hier handige functionaliteiten voor en is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het biedt veel mogelijkheden voor een eigentijdse brancheorganisatie”.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de portal met Braaza op te zetten. Met deze ICT-oplossing wordt het front-end (website en ledennet) gekoppeld aan de back-end activiteiten (administratieve processen). Het VVVF-kantoor heeft ook nieuwe websites ontwikkeld voor de Vereniging Lijmen en Kitten (VLK) en de Vereniging van Verf-groothandelaren (VVVH), waarvoor de VVVF het branchemanagement verzorgt.

De VVVF is volop in beweging om invulling te geven aan een nieuwe structuur van de brancheorganisatie. In maart 2016 werd al de restyling van Verf&Inkt Magazine gepresenteerd. Eind dit jaar zal de aangescherpte koers bekend worden gemaakt.

Over VVVF

De VVVF is al meer dan 100 jaar dé brancheorganisatie voor de Nederlandse verf- en drukinktindustrie. Leden zijn verf- en drukinktfabrikanten en -importeurs die actief zijn op de Nederlandse markt. Ook andere bedrijven die belang hebben bij de industrietak zijn aangesloten bij de VVVF. Denk hierbij aan groothandelaren, leveranciers van grondstoffen, machines of diensten. De brancheorganisatie telt meer dan 80 leden en circa 30 buiten-gewone leden. Bij deze bedrijven werken in totaal ruim 4.600 personen. De VVVF vertegenwoordigt circa 90% van de Nederlandse verf- en drukinktindustrie.

 

De Vereniging Lijmen en Kitten (VLK) heeft op 19 september 2016 een gloednieuwe website gelanceerd. De brancheorganisatie biedt de achterban o.a. het laatste nieuws over wet- en regelgeving, arbeidsomstandigheden en andere zaken. In de huidige overvloed aan informatie kunnen de VLK-leden een selectie van relevante informatie op de eigen site vinden. Daarnaast heeft de nieuwe website een eigentijds uiterlijk gekregen.

De VLK-site bevat informatie over lijmen en kitten, evenals nuttige tips. Bezoekers kunnen bovendien factsheets over verschillende onderwerpen downloaden. Daarnaast biedt de VLK een gerichte selectie van informatie voor de ledenbedrijven. Leden vinden deze documenten - na inloggen - bij het onderdeel ‘kennis en diensten’. Staat de informatie niet in de online kennisbank, dan kunnen de bedrijven zich wenden tot VLK’s helpdesk.

De VLK-voorzitter Wybren de Zwart is tevreden met het resultaat: “Het handige van deze website is dat het thematisch is opgebouwd. Het staat allemaal bij elkaar, zodat de leden gericht kunnen zoeken naar informatie. Ander voordeel is dat de site is opgebouwd uit modules waardoor het gemakkelijk is aan te passen. De website biedt ons, kortom, de mogelijkheid onze ondersteuning aan de bedrijven te versterken en hen gericht te informeren.”

Sinds 2011 verzorgt het VVVF-kantoor het branchemanagement voor de VLK. Om op een snelle en modernere manier te kunnen communiceren, was het noodzakelijk het oude ICT-systeem aan te passen.

Over VLK

De Vereniging Lijmen en Kitten (VLK) is de brancheorganisatie voor de lijm- en kitindustrie in Nederland. De ledenbedrijven zijn merendeels internationale ondernemingen die Europees of mondiaal actief zijn. Met de ruim twintig ledenbedrijven vertegenwoordigt de VLK naar schatting zo'n 75% van de lijm- en kitverkopen in Nederland.

Nieuwsbericht nieuwe website vvvh

 

De Vereniging van Verfgroothandelaren (VVVH) wil de zichtbaarheid van de sector in de keten vergroten en meer informatie uitwisselen met de leden. De VVVH lanceerde hiertoe op 19 september 2016 de gloednieuwe website met ledennet. De nieuwe site bestaat uit een geïntegreerd systeem van een externe site, ledennet en backoffice. 

“Op onze nieuwe site maken we de belangrijke taak van verf duidelijk in het overzicht van verfprojecten. Het is een kleurrijk beeld van fraaie projecten. Zo wordt goed zichtbaar waar wij als verfgroothandelaren bij betrokken zijn,” zegt Roland Bouw, vice-voorzitter VVVH. “De verfgroothandelaren binnen de VVVH kunnen zich met de nieuwe site dan ook goed profileren als sterke ketenpartner, zowel naar toeleveranciers toe, denk aan verffabrikanten, maar ook naar de afnemers toe zoals schilders- en onderhoudsbedrijven.” Op www.vvvh.nl zijn de laatste nieuwsberichten van de ledenbedrijven te vinden. “Een ander voordeel is de integratie van VeiligmetVerf in de nieuwe site waardoor deze toegankelijker is,” vervolgt Roland Bouw. “Veel verfleveranciers en -afnemers maken gebruik van dit online distributiesysteem voor het versturen van veiligheidsinformatiebladen (VIB’s) door de keten heen. Dit VeiligmetVerf-systeem is nu ook te benaderen via onze site.”

Over VVVH

De Vereniging van Verfgroothandelaren in Nederland (VVVH) is al ruim 60 jaar de branchevereniging van leveranciers van verf en lakken. Leden zijn onafhankelijke groothandelaren van verf, lakken en aanverwante producten (non paint). De VVVH telt ruim 45 leden. Van alle werknemers in de bedrijfstak is ongeveer 75% in dienst bij een lid van de VVVH.

Benieuwd naar wat Braaza u kan bieden? Bekijk dan snel de demofilm.